Продукти:
• 20 зелени пиперки
• 20 червени пиперки
• 10 глави лук
• 1,5 л оцет
• 250 г захар
• 30 г сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките от семето и дръжките, след което ги нарязваме. Нарязваме лука и го смесваме с пипера.
Приготвяме маринатен сироп от оцет, захар, сол. Пълним зеленчуковата салата в буркани и я заливаме с врящия сироп. Затваряме бурканите с капачки или ги покриваме с целофан.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...