Продукти:
• 500 г сметанов или плодов сладолед
• 3 с. л. ликьор
• 500 мл шампанско
• 200 мл течна сметана
• 2 с. л. пудра захар
• бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесваме шампанското с ликьора и оставяме в хладилника. Чашите за сервиране също държим на студено.
Непосредствено преди поднасянето, разпределяме сладоледа в охладените чаши и заливаме със сместа от ликьор и шампанско.
Украсяваме с разбитата с пудрата захар сметаната и бишкоти. Поднасяме веднага.
Вместо с шампанско може да приготвим сладоледа с бяло вино.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...