Продукти:
• 500 г сметанов или плодов сладолед
• 3 с. л. ликьор
• 500 мл шампанско
• 200 мл течна сметана
• 2 с. л. пудра захар
• бишкоти
Начин на приготвяне:
Смесваме шампанското с ликьора и оставяме в хладилника. Чашите за сервиране също държим на студено.
Непосредствено преди поднасянето, разпределяме сладоледа в охладените чаши и заливаме със сместа от ликьор и шампанско.
Украсяваме с разбитата с пудрата захар сметаната и бишкоти. Поднасяме веднага.
Вместо с шампанско може да приготвим сладоледа с бяло вино.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...