Кулинарни рецепти » Болярски сарми

 Болярски сарми

Продукти:

• 1 голяма кисела зелка
• 500 г пилешко месо
• 500 г свинсо месо
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите листа на зелката и нарязваме на ситно останалата част. Нарязваме свинското и пилешкото месо на по 10 тънки филенца. Леко начукваме филенцата и ги натриваме със сол и черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато стане стъклен, прибавяме ориза и също го запържваме.

Разстиламе зелевите листа на плота и върху всяко листо слагаме по едно пилешко филенце. Отгоре сипваме по 1 с.л. ориз и покриваме със свинско филенце. Завиваме стегнати сарми.

Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън около 1 час, като от време на време доливаме по малко гореща вода.

Заливаме готовите сарми с разтопеното масло, което сме оцветили с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало