Продукти:
• 500 г свинско месо
• 500 г сварен бял боб
• 300 г сварен черен боб
• 3 скилидки чесън
• джинджифил
• 1 с. л. стопено масло
• 200 мл бульон
• 1 ч. л. кимион
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 2 ч. л. къри
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Прибавяме нарязания чесън, джинджифила и кърито и задушаваме още малко.
Наливаме бульона. Поръсваме с останалите подправки и задушаваме още 10 минути. Добавяме двата вида сварен боб и варим още 10-15 минути.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...