Кулинарни рецепти » Рибено филе с броколи

 Рибено филе с броколи

Продукти:

• 1 кг рибено филе
• 300 г броколи
• 4 глави лук
• 100 мл олио
• 150 г кашкавал
• 40 г краве масло
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на колелца и задушаваме в сгорещено олио за 10-15 минути. Изваждаме го и разпределяме върху дъното на тавичка с размери 30-40 см.

Бланшираме броколите за кратко в подсолена вода. Отцеждаме ги и задушаваме в масло. Подреждаме ги върху лука.

Нарязваме рибното филе на големи парчета и нареждаме върху зеленчуците. Поръсваме с черен пипер, ситно нарязан магданоз и сол.

Печем ястието 30-40 минути в умерена фурна. Малко преди да го извадим, поръсваме с настърган кашкавал и оставяме още 5-10 минути, докато леко се зачерви.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало