Кулинарни рецепти » Кремсупа от гъби

 Кремсупа от гъби

Продукти:

• 300 г печурки
• 1 глава лук
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. дребно нарязан магданоз
• 4 с.л. брашно
• 500 мл горещ бульон по избор
• 1/2 ч.ч. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и лука, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Разтопяваме половината масло и в него изпържваме лука и гъбите.

Прибавяме половината от магданоза и заливаме с част от бульона. Оставяме да ври 10 минути, махаме от огъня и разбиваме сместа с миксера.

Отделно разтопяваме другото масло и в него запържваме брашното, разреждаме с останалия бульон и като кипне, го прибавяме към пюрираната супа, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, оставяме да заври и добавяме сметаната.

Сервираме супата, поръсена с останалия магданоз.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало