Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено месо от сърна
• 1 глава кромид лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1к.ч. бяло вино
• 100 г прясна сланина
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме изкиснатото месо със студена вода и го нарязваме на парчета, които смиламе заедно със сланината. Прибавяме чубрица и сол и омесваме много добре месото. Оставяме го да отлежи 1 денонощие в хладилник.
Добавяме виното и отново оставяме да отлежи най-малко 4 часа. След второто престояване прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и омесваме добре каймата. Оформяме кюфтета, които изпичаме на скара.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...