Продукти: (за 4 порции)
• 600 г обезкостено месо от сърна
• 1 глава кромид лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1к.ч. бяло вино
• 100 г прясна сланина
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме изкиснатото месо със студена вода и го нарязваме на парчета, които смиламе заедно със сланината. Прибавяме чубрица и сол и омесваме много добре месото. Оставяме го да отлежи 1 денонощие в хладилник.
Добавяме виното и отново оставяме да отлежи най-малко 4 часа. След второто престояване прибавяме счукания чесън и нарязания на ситно лук и омесваме добре каймата. Оформяме кюфтета, които изпичаме на скара.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...