Кулинарни рецепти » Телешки рулца на скара

 Телешки рулца на скара

Продукти: (за 4 порции)

• 2 червени чушки
• 4 стръка градински чай
• 4 с.л. олио
• 4 тънки парченца телешко филе
• 8 парчета бекон
• бял и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, почистваме ги и ги разрязваме на четвъртинки. Слагаме ги върху скарата и ги печем, докато кожичката им не започне да образува мехурчета. Обелваме ги.

Измиваме градинския чай, оставяме го да се отцеди и откъсваме листенцата. Смесваме олиото със солта, черния и белия пипер.

Измиваме месото, подсушаваме го и върху всяко парче слагаме по 2 парчета бекон, 2 четвъртинки от чушка и листенца чай. Завиваме на рулце, срязваме всяко на парчета и ги набучваме на шишчета.

Намазваме рулцата с олио и ги печем на скарата по 4 минути от всяка страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало