Продукти:
• 1-2 зелки
• 6-7 моркова
• 1 глава чесън
• на 1 л вода – 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Правим дълбоки нарези в кочаните на почистените зелки и ги пускаме за 3 мин във вряща вода. Оставяме ги да се отцедят, измиваме ги със студена вода и ги разделяме на листа.
Настъргваме морковите и ги смесваме с леко счуканите скилидки чесън. Във всяко зелево листо насипваме по малко от тази смес, завиваме на рула и ги нареждаме изправени в буркани.
Заливаме със солен разтвор, приготвен в посоченото съотношение, и затваряме бурканите. След 2 дни зелето е готово за консумация. За да го запазим за по-дълго време, стерилизираме бурканите 10-15 минути.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...