Продукти:
• 5 кг червени домати
• 4 кг зелени чушки
• 1 връзка магданоз
• 200 мл олио
• 10 г салицил
• сол
Начин на приготвяне:
Възвираме гореща вода, бланшираме в нея доматите за 1 мин, изваждаме ги и още горещи ги обелваме. Настъргваме ги, сипваме ги в тенджера и ги държим на котлона, докато изври водата.
Изпичаме почистените чушките, обелваме ги, нарязваме ги по-едро и ги пускаме в доматения сос. Посоляваме и варим още няколко минути, като накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Изчакваме сместа да изстине и прибавяме салицил на прах. Разбъркваме добре, пълним бурканите и наливаме отгоре 2-3 см препържено олио.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...