Диетични рецепти » Прясно зеле, запечено с домати

 Прясно зеле, запечено с домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1,5 кг прясно зеле
• 500-600 г домати
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 глава лук
• червен пипер
• 1 дафинов лист
• диетична сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на тънки ивички, поръсваме със сол и го претриваме с ръце. Нарязваме доматите на кръгли филийки.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината мазнина, докато стане прозрачен. Прибавяме зелето, задушаваме до омекване и поръсваме с червен пипер.

В намаслена тава разстиламе зелето на два пласта, като между тях и отгоре нареждаме доматените филийки и поръсваме с натрошен дафинов лист. Поръсваме ястието с останалата мазнина и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лечебната сила на просеното зрънце

За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...

Грахът като лекарство

Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...

Как да се храним при желязодефицитна анемия

От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...

Диета според кръвната група

Прочетох че според моята кръвна група трябва да стана почти вегетарианка, да ям само пилешко, а млечни храни изобщо не се разрешават, препоръчва се соята. От зеленчуците забранени са доматите и чушкит...

Начало