Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи портокала
• 100 г ягоди
• 100 мл сметана
• 50 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета от горната страна на портокалите. Издълбаваме месестата част, нарязваме я на дребно и я смесваме с нарязаните ягоди.
Прибавяме разбитата със захарта сметана и разбъркваме. Напълваме издълбаните портокали с така приготвения крем и поднасяме.
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...
Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...
За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...