Заболяването се появява по дините, тиквите и други тиквени култури още от началото на развитието им. Не прощава и след прибирането по време на съхранението. Върху заразените плодове се появяват закръглени, воднисти вдлъбнати петна, които бързо се разрастват, често добиват концентрична структура, а центърът им почернява. При влажно време в него се появяват розови купчинки. През повредените тъкани проникват вторични микроорганизми, предизвикващи бързо загниване.
Болестта не се развива, когато плодовете на тиквените култури се съхраняват при хладни условия, без да се допуска преовлажняване и образуване на водни капки.
Каланхоето (Kalanchoe) отдавна е сред любимците в градинката на перваза. Това чудесно растение от семейство Дебелецови (Crassulaceae) произхожда от тропиците на Африка, Азия и остров Мадагаскар и се о...
Уважаеми приятели,живея на село и имам малка зеленчукова градина. Получавам добри добиви,но последните няколко години имам проблем с доматите,от начало всичко е добре,добре се развиват,но когато започ...
Лозе може да се сади през есента или през пролетта. Препоръчва се обаче пролетното засаждане през втората половина на март и началото на април. Есента е подходящото време да се подготви и да се обрабо...
Като общоприето правило за начало на присаждането се приема времето от средата на юли до края на август. Това обаче води до някои икономически и технически трудности. Първо, площта на питомника стои...