Заболяването се появява по дините, тиквите и други тиквени култури още от началото на развитието им. Не прощава и след прибирането по време на съхранението. Върху заразените плодове се появяват закръглени, воднисти вдлъбнати петна, които бързо се разрастват, често добиват концентрична структура, а центърът им почернява. При влажно време в него се появяват розови купчинки. През повредените тъкани проникват вторични микроорганизми, предизвикващи бързо загниване.
Болестта не се развива, когато плодовете на тиквените култури се съхраняват при хладни условия, без да се допуска преовлажняване и образуване на водни капки.
В масовия случай градинарите не разполагат с подходящи уреди, за определят точно влажността на почвата. Ето защо тук ще споменем за някои практики, усвоени през годините. * Ако почвата е лека или съ...
Фъстъчените семена са изключително калорична храна, съчетават мазнини, белтъчини и въглехидрати. Това се среща при малък брой растения. В Европа са пренесени от Азия и затова са наричани Китайски орех...
При нормални условия репичките поникват за 3-4 дни и за 3-5 седмици са готови. Може да се засяват на открито още при първа възможност, обикновено в края на март, началото на април. Засявате ли на етап...
Тендоне е една от формировките, които се използват в някой райони на Италия и Испания при десертните сортове. Конструкцията е хоризонтална с височина от 1.9 до 2.1 m. Теловете се опъват в две перпе...