Реколтата от райска ябълка се събира от октомври до декември. Но за да получите удоволствие от този плод, трябва да се научите да го избирате и да го почиствате.
Много хора смятат райската ябълка за храната на боговете. Това е така, защото в този жълт плод има много витамин С, което означава, че укрепва имунитета. Освен това плодът е богат на калий и магнезий, каротин и др. За да не вкусите райска ябълка с неприятен аромат, трябва да я избирате узряла. По Черноморието дърветата остават окичени с райски ябълки до първите студове – така плодовете успяват да узреят напълно, да се избавят от горчивината си и да станат меденосладки. Когато избирате райска ябълка имайте предвид, че тя трябва да е с интензивен оранжев цвят, а опашката й да е суха, като при динята. Кожицата трябва да е мека, почти прозрачна, нежна и с наситен оттенък.
Ако искате пък да хапнете изсушена райска ябълка, не се бойте, танинът от нея се е изпарил след като водата е изчезнала от плода. Искате ли обаче да си сварите компот от изсушени райски ябълки, то тогава той ще стане тръпчив, тъй като щом попият вода плодовете ще станат отново горчиви.
Масовият цъфтеж на овощните дръвчета провокира ранното събуждане на пчелните семейства. Така те се явяват силни с много на брой развити пчели и голямо личинково пило непосредствено преди да е започнал...
Плумерията, наричана още Франджипани, е едно от най-колоритните и силно ароматни тропични растения, които се отглеждат у нас. Уханието на парфюм, който излъчва, изпълва цялата стая. Мирисът варира от...
Засега най-добро и изпитано средство срещу къртицата и сляпото куче са димките. Те се продават в магазините за растителнозащитни препарати. Димките са картонени патрони, изпълнени с леснозапалима смес...
Калдъръмчето или едроцветната тученица (Portulaca) е красиво многоцветно растение. Подходящо е за песъчливо и огряно от слънцето място в сандъчета на балкона или на очарователна леха в двора. Тези рас...