Време е да започнете да прибирате средноранното главесто зеле. Огледайте го – ако зелките са се свили и са достатъчно твърди, режете ги. Средноранният зеленчук не е подходящ за съхраняване, защото се пука, но от него става чудесно кисело зеле.
Късното зеле ще стане готово чак през втората половина на октомври. Тогава зелките са плътни твърди. Отрязват се с 2-3 обвивни листа – капаци. Оставят се няколко дни да позавехнат и след това – в кацата.
Дюлите са вече готови за бране, ще дочакат зимата в хранилището. Но за да се запазят по-дълго е важно да бъдат откъснети в точния момент. На пръв поглед – лесна работа. Но не е съвсем така. В послед...
Колорадския бръмбар е истинска напаст за картофите, патладжана и за безколовите домати. Насекомото развива от едно до три поколения годишно. И възрастните бръмбари, и ларвите могат да опоскат всичките...
Известно е още и като "епифилум", а сега ще го намерите в каталозите като "шумбергия". Много сполучливо е и руското му име "новогодишен фенер". И наистина, когато растени...
Разсадът за ранните краставици вече е готов и те трябва да се засадят на постоянното им място. Стъклената оранжерия е предварително подготвена. Най-важното е да се осигури добре действащо отопление и...