Малко се знае, че течният тор се използва и за мулчиране. Върху почвата се създава фин слой кора, която задържа влагата и удължава срока между поливките.
По-често чрез течното торене или както по някои места се нарича шербетуване, се подхранват зеленчуците. За да подготвите сместа, сега е времето да започнете събирането на птичи, заешки, кози тор. Естествено без постилката, за да може да стане ферментацията. Събраният сух тор поставяйте във водонепропускливи съдове, разположени по възможност на места, директно огрявани от слънцето. На една част тор, налейте две части вода, т.е. съотношението да е 1:2 . Така няма да са ви нужни прекалено много и големи съдове. При самото торене вече ще разредите с 8-10 литра вода на литър тор.
Растението Scirpus cernuus, наричано още стайна тръстика, произхожда от субтропичните региони на Средиземноморието. Това е многогодишно тревисто растение с изящни тънки листа, които, подобно на струи ...
Добрият разсад трябва да е нормално развит, за да се прихване бързо. По една или друга причина обаче често се налага да се засажда прераснал разсад домати. Какво да се прави, че по-безболезнено ...
Летният чесън, чиито луковици се съхраняват през зимата чак до пролетта, става готов за прибиране някъде през първата половина на юли. Вие не се ръководете от календарни срокове, защото може да се слу...
В сравнение с останалите овошки крушите се преоблагородяват най-лесно. Когато човек не е доволен от плодовете, които ражда неговото дърво, много лесно може да смени сорта с друг. Операцията ще е усп...