24.03.2023 година
1564339898.swf
М
ода и красота
 4986 |  0 
Да се погрижим за веждите
Няма по-добра рамка за очите от перфектно оформените и добре поддържани вежди, които освен всичко друго допринасят и за цялостното излъчване на лицето.

Формата

Веждите, с които сме родени, винаги следват извивката на окото. Ако линията им се промени, променя се и изражението ни. Правите вежди ни придават строгост, карат ни да изглеждаме сериозни и задълбочени в себе си. В същото време късите или много изтънените допринасят за един учуден и дори наивен вид.

Модата

През целия 20 век женските вежди са се подчинявали безпрекословно на множество тенденции. През 30-те години повечето дами следват примера на Марлене Дитрих, която изцяло епилирала веждите си и ги рисувала с молив, понеже не ги харесвала. Двайсет години по-късно Елизабет Тейлър налага модата на веждите „крило на гълъб" - широки и с външен край, извит нагоре. През 80-те години на 20 век благодарение на Брук Шийлдс много популярни стават дебелите, разрошени вежди. Сега нежният пол се е насочил към една по-елегантна и естествена линия.

За употребата на пинсетата

Не е достатъчно само да отстраняваме редовно косъмчетата, нарушаващи извивката на веждите, за да изглеждат и те, и очите така, както ни се иска. За начало непременно трябва да направим няколко измервания с помощта на обикновени моливи или на дръжките на четките за гримиране. Поставете ги така, че да образуват триъгълник с начало едната ноздра и краища - външния и вътрешния ъгъл на окото. Всички косъмчета, излизащи извън, трябва да се отстранят. Като приключите с тях, отскубнете и тези, които се намират над носа, растат прекалено близо до подвижния клепач или пък са се „разсеяли" по слепоочията.

Тайната на професионалистите

За да оформите веждите си без опасения, че ще сбъркате, и без да се стресирате от процедурата, последвайте примера на гримьорите на „Шанел". Преди да пристъпят към действие, те покриват с бял молив или коректор нежеланите косъмчета и така след няколко опита налучкват идеалната форма.

Шестте правила на сполучливата епилация

1. Преди да започнете да скубете веждите си, срешете ги с четчица.
2. Епилирайте ги винаги в посока отдолу нагоре.
3. Не променяйте драстично формата на веждите си - ще съжалявате.
4. Основата винаги трябва да е по-широка от края им.
5. Епилирайте се след душ или вана. Топлината разширява порите и операцията не е толкова неприятна. Друг начин да почистите веждите си без болка е преди това да прокарате по тях бучка лед.
6. Ако косъмчетата на веждите ви са много дълги (това е характерно за една по-напреднала възраст), срешете ги с малко гребенче и всичко, което стърчи над него, подрежете внимателно с но-жичката си за маникюр.

Гримирайте веждите си

Ще придадете по-голяма изразителност на погледа си и ще прикриете местата, където косъмчетата са по-редки, ако внимателно нанесете там сенки за очи и после изчеткате. Блондинките трябва да използват за целта пепеливи нюанси, а брюнетките - кафяви, не черни, за да не изглеждат изкуствено.
11.11.2010 г. / Лилия Янкова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2023