Продукти:
• 700 г моркови
• 3 портокала
• 1 лимон
• 2 с. л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме морковите, портокалите и лимона. Изстискваме единия портокал и лимона и разбиваме получения сок със зехтина. С получената смес заливаме настърганите моркови, прибавяме солта и черния пипер и разбъркваме.
Обелваме втория портокал, махаме ципите и го нарязваме на кубчета (оставяме няколко цели резени за украса). Прибавяме портокаловите кубчета към салатата, а отгоре украсяваме с целите резени.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...