Продукти:
• 12-16 люти чушлета от саламурена туршия
• 1 буркан стерилизирани белени домати
• 1 глава червен лук
• по 1 връзка магданоз и копър
• 4-5 зелени домата и 4-5 моркова от туршия
• 5 с.л. олио
• 1 ч.л. царевично брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отцеждаме доматите и ги разрязваме на половинки, почистваме ги от семките. Прецеждаме сока от отцедените домати и го слагаме на огъня да се вари заедно с половината домати, нарязани много ситно.
След като се посгъсти, прибавяме разреденото с малко вода царевично брашно, пускаме и лютите чушлета. Бъркаме 3-4 мин, посоляваме, поръсваме с черен пипер и половината ситно нарязан копър и магданоз.
След това изваждаме чушлетата и оставяме соса да поизстине. През това време нарязваме лука на тънки ивички, останалите консервирани домати на едри парчета, зелените домати – на тънки резенчета и морковите – на кръгчета.
Размесваме всичко със соса, прибавяме лютите чушлета и поръсваме с останалия магданоз и копър.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...