Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 глави червено цвекло
• 1 кутия майонеза
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото, нарязваме го на по-едри парчета и сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и настъргваме на ренде.
Прибавяме смлените орехи и счукания чесън, разбъркваме с майонезата и поднасяме.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...