Продукти:
• 2-3 глави червено цвекло, сол
• кофичка кисело мляко
• 2-3 скилидки чесън
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1-2 с.л. счукани орехи
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме цвеклото, нарязваме го на филийки и го сваряваме в подкиселена с оцета вода. Изваждаме филийките и ги подреждаме ветрилообразно в голяма салатиера. Посоляваме.
Счукваме скилидките чесън със сол, разбъркваме ги в киселото мляко със ситно нарязания копър. Прибавяме олиото и разбъркваме всичко добре.
Заливаме цвеклото и го оставяме в хладилника за около половин час. Преди сервиране наръсваме с орехите.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...