Продукти:
• 1 глава карфиол
• 250 г печурки
• 300 мл кисело мляко
• 2 с.л. майонеза
• 4 с.л. коняк
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. доматено пюре
• 200 г пушено пилешко месо
• 6 с.л. фъстъци
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Гъбите нарязваме на резенчета, сваряваме, отцеждаме и поръсваме с лимоновия сок.
Смесваме подправките с киселото мляко, майонезата, коняка и останалия лимонов сок. Прибавяме гъбите и карфиола и размесваме.
Гарнираме салатата с фино нарязано пилешко месо и фъстъците, изпържени без мазнина.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...