Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг млади тиквички
• 800 г агнешко или телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 50 г ориз
• 1 жълтък
• 1 лимон
• джоджен, копър
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обезкостяваме месото, скълцваме го на ситно. Обелваме тиквичките и издълбаваме вътрешността им.
Нарязваме лука на дребно и заедно с издълбаната вътрешност на тиквичките запържваме до порозовяване в сгорещеното олио. Прибавяме ориза , заливаме с малко топла вода и пържим няколко минути.
Добавяме ситно нарязаните домати, а малко по-късно скълцаното месо, сол и черен пипер. Бъркаме интензивно върху огъня с дървена лъжица, докато месото побелее без да се пържи. Ако плънката стане много сбита, добавяме малко топла вода.
С така приготвената плънка напълваме издълбаните тиквички и ги нареждаме в разлат съд. Поливаме с малко топла вода, захлупваме и оставяме ястието да се вари на тих огън.
След като отстраним готовото ястие от огъня, поръсваме с джоджен и застройваме с яйцето, разбито в лимоновия сок. Накрая леко запържваме червения пипер и поливаме тиквичките с него.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...