Кулинарни рецепти » Варен кебап

 Варен кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г месо по избор
• 1 глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 непълна к.ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и обезкостяваме месото. Нарязваме го на малки парченца, посоляваме, пускаме парченцата в съд с кипяща вода, към която сме добавили 3 с.л. олио, и варим на умерен огън.

В останалата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязаните лук и корени за супа, поръсваме с червения пипер, прибавяме размитото доматено пюре и разбъркваме. Добавяме и месото заедно с бульона. Посоляваме ястието и го оставяме да къкри на тих огън до сваряването на месото.

Прибавяме размитото в млякото брашно и след няколко минути оттегляме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало