Кулинарни рецепти » Грах /пресен/ с кайма

 Грах /пресен/ с кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма /смес/
• 500 г пресен грах
• 2 стръка пресен лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме граха, сваряваме го в леко подсолена вода и го оставяме да се отцеди.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорешеното олио заедно с каймата. Поръсваме червения пипер и брашното и прибавяме обелените и настъргани домати и отцедения грах. Посоляваме на вкус.

Захлупваме и варим двадесетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязания копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало