Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с риба

 Домати, пълнени с риба

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. доматен сок
• 4-5 с.л. олио
• 12 домата
• 2-3 с.л. бяло вино
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата през месомелачка и поръсваме с лимонов сок, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи 30 мин. На доматите отрязваме капаче и ги издълбаваме с лъжичка. Наръсваме ги отвътре със сол.

Задушаваме лука, нарязан на ситно, заедно с ориза в половината от олиото. Прибавяме каймата, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня. Напълваме доматите до 3/4 от вместимостта им, нареждаме ги в намазана с масло тавичка и слагаме в гореща фурна за 6-7 минути.

Размесваме меката част от доматите, нарязана на ситно, останалото олио, виното и доматения сок, изливаме отстрани в тавичката. Печем още 10 мин.

Разпределяме с лъжичка върху доматите яйцето, разбито с прясното мляко, 1 щипка сол и нарязания магданоз. Държим във фурна, докато се спече яйчната смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало