Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с риба

 Домати, пълнени с риба

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. доматен сок
• 4-5 с.л. олио
• 12 домата
• 2-3 с.л. бяло вино
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата през месомелачка и поръсваме с лимонов сок, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи 30 мин. На доматите отрязваме капаче и ги издълбаваме с лъжичка. Наръсваме ги отвътре със сол.

Задушаваме лука, нарязан на ситно, заедно с ориза в половината от олиото. Прибавяме каймата, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня. Напълваме доматите до 3/4 от вместимостта им, нареждаме ги в намазана с масло тавичка и слагаме в гореща фурна за 6-7 минути.

Размесваме меката част от доматите, нарязана на ситно, останалото олио, виното и доматения сок, изливаме отстрани в тавичката. Печем още 10 мин.

Разпределяме с лъжичка върху доматите яйцето, разбито с прясното мляко, 1 щипка сол и нарязания магданоз. Държим във фурна, докато се спече яйчната смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало