Продукти:
• 125 г краве масло
• 1/2 ч.ч захар
• 1 яйце
• 1 с.л кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч брашно
• 1 к.ч. сладко по избор
• 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето заедно със захарта и маслото. Прибавяме киселото мляко и брашното с бакпулвера. Омесваме гладко тесто, от което правим топки колкото голям орех.
Редим топките в намаслена и набрашнена тавичка. С пръст правим малка вдлъбнатина върху всяка от тях и слагаме там по малко от сладкото и по една орехова ядка.
Печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...