Кулинарни рецепти » Печен сом

 Печен сом

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг сом
• 1 к.ч. олио
• 4-5 червени чушки
• 2 глави лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. червено вино
• 100 г сланина
• 9-10 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата, оставяме я да престои 1 час и я изпичаме от двете страни в ламаринена тава.

Нарязваме лука и чесъна на филийки и ги слагаме да се задушават в мазнината и малко вода. Прибавяме и нарязаните на ивички чушки, ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер.

Когато зеленчуците се задушат, наливаме виното, посоляваме и варим още 10-15 мин. Изсипваме соса върху опечената риба, а отгоре поръсваме парченца изпържена сланина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало