Кулинарни рецепти » Карфиол с бяла риба

 Карфиол с бяла риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава карфиол
• 300-400 г филе от бяла риба
• 1 глава лук
• 4 яйца
• 2 белтъка
• половин пакетче сирене Крема
• 1 ч.л. масло
• 5-6 ореха (или бадеми)
• копър, черен пипер
• индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от костите и я натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с маслото.

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме на пара. После го размачкваме на пюре и го смесваме с лука, сиренето, разбитите жълтъци, разбитите на сняг белтъци и смлените орехи или счукани бадеми. Добавяме нарязания на ситно копър, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

В покрита с намаслено фолио кексова форма разстиламе на пластове карфиола като помежду нареждаме рибата. Печем на водна баня в умерена фурна. Поднасяме с кисело мляко или сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало