Кулинарни рецепти » Сьомга в пергамент

 Сьомга в пергамент

Продукти: (за 4 порции)

• 4 филета сьомга 180 г
• 1 глава лук
• 4 стръка пресен лук
• 1-2 червени чушки
• 4 стръка пресен копър
• 4 пресни листенца босилек
• 4 филийки лимон
• 50 мл сухо бяло вино
• 25 мл олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Прегъваме на две 4 листа пергаментова хартия. Изрязваме всеки прегънат лист във форма на полусърце – с един остър и един заоблен край. Разгъваме ги. В средата на всеки лист поставяме по едно рибно филе.

Разпределяме върху филетата нарязаните на филийки зеленчуци и подправките. Поръсваме със сол и черен пипер и напръскваме с вино. Прегъваме хартията, като застъпваме краищата, за да не се разтворят по време на печенето.

Получените пликчета намазваме с олио. Нареждаме ги върху решетката на фурната и печем 20-25 мин 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало