Кулинарни рецепти » Орехова пита

 Орехова пита

Продукти:

• 500 г готови кори
• 250 г захар
• 200 г счукани орехи
• 150 г стафиди
• 200 г мармалад
• 250 г краве масло
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

В намазнена тавичка нареждаме една върху друга 6 кори, като между всяка мажем с разтопено масло. Върху шестия пласт ръсим захар, орехи, стафиди, настъргана лимонова кора и намазваме тънък слой мармалад. Покриваме пак с 5-6 кори като всяка напръскваме или намазваме с масло.

Заливаме питата с останалото масло и печем в предварително загрята умерена фурна. Можем преди сервиране всяко парче да украсим със шприцована разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало