Кулинарни рецепти » Ванилини

 Ванилини

Продукти:

• 180 г краве масло
• 80 г пудра захар
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 2 ванилии
• 250 г брашно

Начин на приготвяне:

Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме го на пяна и го смесваме с брашното. При непрекъснато бъркане прибавяме, стритите жълтъци, захарта и ванилиите. Омесваме много добре.

Разточваме кора с дебелина 5 мм и с помощта на водна чаша изрязваме от нея кръгчета. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тавичка и печем в умерено загрята фурна до порозовяване.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало