Продукти:
• 800 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме, олиото, солта и пресятото със содата брашно. Омесваме твърдо тесто.
Слагаме тестото в намазана с маслото тавичка. Намазваме я отгоре с разбития с малко вода жълтък и печем в силна фурна. Завиваме опечената пита с кърпа и я оставяме половин час на топло.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...