Продукти:
• 800 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. сол
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме, олиото, солта и пресятото със содата брашно. Омесваме твърдо тесто.
Слагаме тестото в намазана с маслото тавичка. Намазваме я отгоре с разбития с малко вода жълтък и печем в силна фурна. Завиваме опечената пита с кърпа и я оставяме половин час на топло.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...