Продукти:
• 200 г шунка
• 10 сварени гъби
• 100 г краве масло
• 100 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 5 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Правим светла запръжка от маслото и брашното и сваляме съда от огъня. Разреждаме запръжката при непрекъснато бъркане със студеното мляко. След това варим, докато кипне и се получи гъст бял сос. Поръсваме със сол и черен пипер, прибавяме настъргания кашкавал и ситно нарязаните шунка и гъби.
Оставяме сместа да се охлади и прибавяме към нея един по един при постоянно разбъркване жълтъците, а след това белтъците, разбити на твърд сняг.
Намазваме с масло висока форма и в нея изсипваме сместа, която в сурово състояние трябва да запълва само 1/3 от обема на съда.
Печем суфлето в предварително загрята до 230 градуса фурна около 45-60 минути. Поднасяме го горещо.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...