Кулинарни рецепти » Черешова пита

 Черешова пита

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 к.ч. олио
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ванилия
• 800 г череши или вишни /без костилките/
• 1 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с кристалната захар, докато сместа побелее и се сгъсти. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме олиото и брашното, което сме смесили с ванилията и содата. Продължаваме да бъркаме 2-3 мин след като сме сложили всички продукти и после прибавяме почистените от костилките череши.

Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем в предварително загрята умерена фурна. Поднасяме питата нарязана на парчета и поръсена с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало