Кулинарни рецепти » Кифлички от свинско месо с боровинки

 Кифлички от свинско месо с боровинки

Продукти:

• 350 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 150 мл вода
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• черен пипер, сол

За плънката:

• 600 г свинско месо от плешката
• 1 малка консерва боровинково желе
• 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Посоляваме го и заедно с лука го задушаваме в малко вода, докато омекне.

След това го отцеждаме и го оставяме да изстине.Нарязваме изстиналото месо на малки кубчета и го смесваме с боровинковото желе.

Пресяваме брашното заедно със содата, прибавяме маслото, горещата вода, черен пипер и сол на вкус. Омесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки. От всяка топка разточваме малка кръгла кора.

Полагаме 5 от корите на дъното на намаслена тавичка. Разпределяме върху тях приготвената плънка и покриваме с другите 5 кори. Плътно притискаме краищата.

Намазваме кифлите с разбитото яйце, украсяваме ги с фигурки, изработени от останалото тесто и печем около 15 мин в много гореща фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало