Кулинарни рецепти » Кифлички от свинско месо с боровинки

 Кифлички от свинско месо с боровинки

Продукти:

• 350 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 150 мл вода
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• черен пипер, сол

За плънката:

• 600 г свинско месо от плешката
• 1 малка консерва боровинково желе
• 1 глава лук

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Посоляваме го и заедно с лука го задушаваме в малко вода, докато омекне.

След това го отцеждаме и го оставяме да изстине.Нарязваме изстиналото месо на малки кубчета и го смесваме с боровинковото желе.

Пресяваме брашното заедно със содата, прибавяме маслото, горещата вода, черен пипер и сол на вкус. Омесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки. От всяка топка разточваме малка кръгла кора.

Полагаме 5 от корите на дъното на намаслена тавичка. Разпределяме върху тях приготвената плънка и покриваме с другите 5 кори. Плътно притискаме краищата.

Намазваме кифлите с разбитото яйце, украсяваме ги с фигурки, изработени от останалото тесто и печем около 15 мин в много гореща фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало