Кулинарни рецепти » Сладки гевречета

 Сладки гевречета

Продукти:

• 300 г брашно
• 100 г маргарин или краве масло
• 2 жълтъка
• 2 с.л. захар
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 30 г мая
• настъргана лимонова кора
• пудра захар за ръсене
• 1 ванилия
• сол

За сиропа:

• 3 с.л. захар
• 3 с.л. вода

Начин на приготвяне:

От втасалата мая, пресятото брашно, захарта, жълтъците, млякото, солта и настърганата лимонова кора омесваме твърдо тесто, към което при месенето прибавяме разтопената мазнина. Оставяме тестото 30 мин давтаса, след което късаме от него топчета с големината на орех и ги разточваме на пръчици, които оформяме като гевречета.

Оставяме гевречетата да втасат, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. След като изпечените гевречета изстинат, намазваме ги със сиропа от захарта и водата и ги поръсваме с пудра захар, която сме разбъркали с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало