Продукти:
•	125 г краве масло
•	2 ч.л. какао
•	1/4 ч.ч. прясно мляко
•	3 яйца
•	3/4 ч.ч. пудра захар
•	1 1/4  ч.ч. брашно
•	1 пакетче бакпулвер
•	2 пакетчета ванилия
•	60 г ананас, нарязан на ивички
•	2 ч.л. захар
•	тънки резенчета ананас за украса
Начин на приготвяне:
В огнеупорен съд слагаме млякото, какаото и маслото и бъркаме на слаб огън, докато сместа стане еднородна. В друг съд с миксер разбиваме яйцата и пудрата захар до побеляване. С метална лъжица сипваме на части пресятото и смесено с бакпулвера брашно, както и млечно-маслената смес. Прибавяме ванилията и ивичките ананас. Бъркаме до получаването на еднородна смес. 
Загряваме фурната на 180°С,  намазняваме кръгла форма с диаметър 20 см и застиламе дъното й с хартия за печене. Изсипваме приготвената смес и печем 35 мин. 
Изваждаме готовия кекс, оставяме го 5 мин да поизстине и го прехвърляме върху решетъчна поставка да изстине окончателно. Непосредствено преди сервирането го поръсваме с пудра захар и гарнираме с ананаса.
              Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
              Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
              Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
              Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...