Продукти:
• 250 г маргарин
• 500 г кисело мляко
• 150 г настъргано краве сирене
• 1 ч.л. сол
• 5 пакетчета амонячна сода
• 800 г брашно
За намазване:
• 2 жълтъка
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. вода
• половин ч.л. червен пипер
• ким
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маргарина в емайлирана тавичка. Когато поизстине, прибавяме киселото мляко, в което сме разтворили амонячната сода, и с останалите продукти бързо замесваме тесто. Разделяме го на 7-8 точки.
От всяка топка разточваме кора с дебелина 2-3 мм. Нарязваме корите на ленти, които намазваме със смес от жълтъците, олиото, водата и червения пипер и поръсваме с ким. Печем соленките бързо в силна фурна. Съхраняваме ги в затворен съд.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...