Продукти:
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 3/4 ч.ч. олио
• малко сол
• 1 ч.л. сода бикарбонат или 1 бакпулвер
• жълтък за намазване
• сусам за поръсване
• брашно
Начин на приготвяне:
От продуктите омесваме меко тесто. Правим малки топчета, намазваме с жълтък, поръсваме със сусам и печем в намазнена тавичка.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...