Продукти:
• кг свинско контра филе
• 150-200 г сланина
• 150 г кашкавал
• 40 г краве масло
• 5 скилидки чесън
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Разстиламе контра филето и по диагонал го оформяме на тънък лист месо. Натриваме го с чесън, осоляваме и поръсваме с черен пипер, наситнен магданоз и по желание други подправки. Отгоре слагаме сланината, нарязана на тънки ивички, а върху нея посипваме настъргания кашкавал.
Загъваме така подреденото месо на руло, завързваме го с канап и намазваме от всякъде с масло, разбъркано с червен пипер. Печем рулото 40 мин във фурна, загрята до 220 градуса.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...