Продукти:
• 4 яйца
• 150г захар
• 450г овче кисело мляко
• 2 с.л. гореща вода
• 3 с.л. ликьор
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме по отделно киселото мляко и белтъците - на сняг. Жълтъците, захарта, водата и ванилията разбиваме на пяна. Към нея прибавяме киселото мляко и белтъчния сняг лъжица по лъжица. Подправяме с ликьора, изсипваме сместа в емайлиран съд и я замразяваме във фризер за 4 часа.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...