Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 6 яйца
• 200 г захар
• 1 с. л. брашно
• 2 с. л. желатин
• 200 мл течна сметана
• по 2 с. л. отцедени разноцветни плодове от сладко - вишни, смокини, портокалови кори
• 1 пакетче ванилена захар
• 500 г готов сладолед (шоколадов, ягодов, портокалов)
Начин на приготвяне:
Жълтъците разбиваме с 2 с. л. захар, добавяме брашното и прясното мляко. Сместа варим, докато се сгъсти, като бъркаме непрекъснато. Охлаждаме и смесваме с предварително разтопения на водна баня желатин.
Сметаната разбиваме с ванилията и 3 с. л. захар, а белтъците - с останалата захар. Към тях постепенно прибавяме по малко от жълтия крем и от разбитата сметана. Бъркаме, докато получим пухкав крем. Прибавяме отцедените плодове (по-едрите нарязваме на парченца).
Стените и дъното на тортена форма покриваме с пласт от леко размекнатия сладолед. В средата изливаме сметановия крем и слагаме във фризера или в камерата на хладилника. Замразеното парфе поднасяме, обърнато в тортена чиния.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...