Продукти за кокосовия слой:
• 6 белтъка
• 6 с.л. захар
• 100 г кокосови стърготини
• 4-5 с.л. брашно
За шоколадовия слой:
• 4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
• 4 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 2 с.л. какао
• 1/2 с.л. бакпулвер
За крема:
• 6 жълтъка
• 150 г захар
• 5 с.л. прясно мляко
• 200 г краве масло
• 1 ванилия
За глазурата:
• 100 г шоколад
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Кокосов слой: Разбиваме белтъците, добавяме захарта, кокосовите стърготини и брашното, разбъркваме и изсипваме на равномерен слой в намазнена форма.
Шоколадов слой: Разбиваме белтъците със захарта, един по един дабовяме жълтъците, брашното, пресято с какаото и бакпулвера. Изливаме внимателно и равномерно тестото върху първия слой. Изпичаме за 25-30 мин при 180 градуса.
Крем: Смесваме жълтъците, захарта и млякото и сваряваме на водна баня до сгъстяване. Охлаждаме и добавяме лъжица по лъжица размекнатото масло. Изсипваме крема върху изстиналия блат и слагаме в хладилника за 1 час.
Глазура: Смесваме съставките и ги разтопяваме на водна баня, охлаждаме сместа и заливаме сладкиша. Оставяме го още 1 час в хладилника, след кожето го нарязваме на квадратчета – пастички.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...