Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче целина
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 картофа
• 30 г краве масло
• 2 жълтъка
• 2 с.л. кисело мляко
• сокът от 1 лимон
• едро счукан черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета морковите, корените от магданоз, целината, чушките, доматите, картофите и 1 глава лук. Варим в 5-6 ч.ч. подсолена вода до омекването им. Пасираме сварените зеленчуци и ги връщаме в бульона.
Нарязваме на ситно другата глава лук и я запържваме в сгорещеното олио. Добавяме запръжката и варим още 10 мин.
Разбиваме жълтъците с киселото мляко и лимоновия сок и застройваме готовата супа.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...