Продукти: (за 6 порции)
• 300 г бели аспержи
• 1 филийка стар хляб
• 6 с.л. масло
• 65 мл бяло вино
• 125 мл сметана
• 1 щипка захар
• черен пипер
• индийско орехче
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме аспержите, нарязваме ги на малки парчета, като отделяме върховете. Варим ги в смес от вода, сол, 1 щипка захар, лимонов сок и натрошения хляб.
След 20 мин прибавяме сметаната и 4 с.л. масло. Продължаваме да варим, докато омекнат. После пасираме и подправяме с лимонов сок, индийско орехче, черен пипер и сол.
Отделно разтопяваме 2 с.л. масло в тенджера, прибавяме отделените върхове на аспержите и бъркаме леко. След това заливаме с виното и оставяме да се задушат на тих огън.
Поднасяме супата в предварително подгрети чинии, като първо разпределяме върховете на аспержите, а отгоре наливаме супата. Подправяме с винения сос от задушаването и гарнираме с лимонови резени.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...