Продукти:
• 8 картофа
• 250 г топено сирене
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ги на половинки по дължина и ги нареждаме в намаслена тавичка.
Нарязваме сиренето на тънки филийки и покриваме с тях картофите. Поръсваме с черен и червен пипер и печем в предварително загрята силна фурна, докато сиренето се разтопи.
По желание можем да покрием картофите с тънки филийки бекон или сланина.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...