Продукти: (за 4 порции)
• 200 г печурки
• 1 к.ч. кускус
• 1/2 малка тиквичка
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 червена или жълта чушка
• 1-2 репички
• 3-5 с.л. магданоз
• 1 стрък пресен чесън
• 1 ч.л. сол
• 4 триъгълничета топено сирене
• 2 сварени жълтъка
• 20 г краве масло
• подправки, копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушката, моркова и репичката на ситно и ги задушаваме с маслото в малко вода. Щом поомекнат, слагаме сварения кускус и пасираме до гладка смес.
Наливаме 3-4 ч.ч. гореща вода и ароматизираме супата. Прибавяме нарязаните на пръчици тиквички и накиснатите в лимонов сок гъби. Доваряваме, като след 5 минути прибавяме запечения на скара кромид лук, пасиран заедно с чесъна и сварените жълтъци.
Разсипваме готовата супата в дълбоки чинии и поръсваме лентички топено сирене.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...