Продукти:
• 150 г дребни макарони
• 500 г домати
• 1 глава лук
• 50 г краве масло
• 75 г настърган пармезан
• карамфил, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сипваме в тенджера с разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук и подправяме с карамфил, черен пипер и сол на вкус.
Задушаваме, докато продуктите омекнат, изчакваме сместа да изстине и пасираме на гладко пюре. Наливаме 1 л топла вода и възвираме на огъня.
После добавяме макароните и варим, докато омекнат. Поднасяме готовата супа, поръсена с настърган пармезан.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...