Кулинарни рецепти » Кетчуп с вино

 Кетчуп с вино

Продукти:

• 10 кг червени домати
• 1 кг настърган лук
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. червено вино
• 5 с.л. сол
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 1/2 ч.л. настърган хрян
• 3 щипки канела
• 2-3 ч.л. настъргана портокалова кора

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги прекарваме през гевгир, за да се отделят семките и ципите. Размесваме с другите продукти. Варим на умерен огън, докато сместа се сгъсти.

Добавяме захарта, варим още 10 мин, опитваме на сол и пасираме. Готовият кетчуп наливаме в бурканчета и стерилизираме 5-10 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало